Foto: kadra no video

Šonedēļ pēc vairāku mēnešu ilgas pretošanās Ukrainas karavīri smagās kaujās zaudēja savas pozīcijas Doņeckas lidostas jaunajā terminālī. Aizsardzības ministrija norādīja, ka ēka ir pilnībā sagrauta un karavīri atradās tiešā ienaidnieka uguns tēmējumā, tāpēc pozīcijas nosargāt vairs nav bijis iespējams.

To, kā pēc dramatiskajām kaujām izskatās jaunā termināļa ēkā, var redzēt internetā publicētā video, ko ievietojis no Ukrainas izraidītais britu žurnālists Grems Filipss, kurš strādā Kremļa finansētajā raidsabiedrībā RT.

Video redzamas drupas un postaža, kas palikusi pāri no ēkas, tāpat manāmi ķermeņi, domājams, kritušie pozīciju aizstāvji.

Ceturtdien Ukrainas pretterorisma operācijas štābs atzina, ka lidostas drupās varētu būt palikuši iesprostoti ukraiņu karavīri. Smago kauju par lidostu laikā prokrievisko kaujinieku gūstā nonākuši vairāk nekā 20 Ukrainas karavīri. Vismaz desmit ir krituši.

Ceturtdien sagūstīto ukraiņu grupa izvesta parādē pa promaskavisko kaujinieku kontrolētās Doņeckas ielām.

Ukrainas spēki pozīcijas Doņeckas lidostā pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem aizstāvēja mēnešiem ilgi. Savas izturības dēļ, cīnoties drupās, lidostas aizstāvji nodēvēti par "kiborgiem".

Pēdējās smagās kaujas sākās pagājušajā nedēļā, kad promaskaviskie spēki sāka uzbrukumus, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!