Foto: AFP/Scanpix
Pret valdību vērsto protestu dalībnieki Kijevā atbrīvojuši Tieslietu ministrijas ēku, ko ieņēma svētdien vakarā, vēsta laikraksts "Segodņa", bet Neatkarības laukumā jeb Maidanā pakāries kāds vīrietis, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Pirmdien demonstranti pametuši arī Enerģētikas ministriju, kas ieņemta pagājušās nedēļas nogalē. Abas iestādes darbojoties ikdienas režīmā, lai gan Enerģētikas ministrijā darbinieki izmanto sētas ieeju. Kārtību pie iestādēm nodrošina apsardze un specvienība "Berkut", norāda laikraksts. Demonstranti tuvumā nav redzami.

Opozīcijas kontrolē joprojām ir palikusi Lauksaimniecības ministrija, kas atrodas netālu no galvenās protestu vietas – Neatkarības laukuma. Tā opozīcijas atbalstītāju rokās krita pagājušās nedēļas beigās.

Vēstīts, ka Ukrainas tieslietu ministre Jeļena Lukaša pirmdien piedraudēja, ka aicinās varasiestādes ieviest ārkārtas stāvokli, ja demonstranti nepametīs ieņemto ministriju.

Tikmēr ziņu vietne "Lenta.ru", atsaucoties uz Ukrainas medijos publicēto Iekšlietu ministrijas informāciju, vēsta, ka Kijevas Neatkarības laukumā Jaungada egles metāla karkasā pakāries kāds vīrietis.

Noskaidrots, ka tas ir 55 gadus vecs Volīnijas apgabala iedzīvotājs. Uz viņa ķermeņa nekādas vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, norāda izmeklētāji.

Jau vēstīts, ka Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Opozīcijas un prezidenta Viktora Janukoviča sarunas līdz šim nav devušas rezultātus. Demonstranti pieprasa ārkārtas prezidenta vēlēšanu sarīkošanu.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!