Pēc trešdien notikušajiem masīvajiem sprādzieniem Ķīnas pilsētā Tjaņdziņā joprojām plosās ugunsgrēki, bet drupās piektdien atrasts viens izdzīvojušais, vēsta raidsabiedrība BBC.

Eksplozijās, kas pilsētas industriālajā rajonā notika trešdienas vakarā, gājuši bojā vismaz 50 un ievainoti 700 cilvēki. Vēl daudzi nav atrasti. 

Piektdien glābēji gruvešos atraduši vienu izdzīvojušo – 19 gadus vecu ugunsdzēsēju. Amatpersonas iepriekš ziņoja, ka katastrofas vietā gājuši bojā 17 ugunsdzēsēji, bet 18 ir pazuduši.

Ugunsdzēsēju brigādes sprādziena brīdī atradās notikuma vietā, jo ieradās pēc izsaukuma par degošu konteineru.

Tikmēr vairāk nekā 1000 ugunsdzēsēju piektdien turpina cīnīties ar liesmām, bet militārie eksperti veic ķīmiskos testus. Glābējiem ir dots rīkojums valkāt speciālu aizsargapģērbu.

Sprādziens notika kompānijas "Ruihai Logistics" noliktavā – uzņēmums specializējies bīstamu kravu apkalpošanā. Starp tām ir gāze, viegli uzliesmojoši šķidrumi un indīgas ķimikālijas, no kurām dažas kļūst sprādzienbīstamas saskarē ar ūdeni.

Tomēr amatpersonas piektdien paziņoja, ka joprojām nezina, kādas vielas atradās noliktavā, kad tur izcēlās ugunsgrēks un notika sprādziens.

Pilsētas iedzīvotāji internetā sākuši paust satraukumu par piesārņojumu un videi radīto kaitējumu, un izsaka aizdomas, ka pilna informācija no sabiedrības varētu tikt slēpta, norāda BBC.

Sprādziena dēļ mājas nācies pamest 3500 iedzīvotājiem, kuri naktis pavada pagaidu patvērumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!