Foto: AP/Scanpix
Ķīnas premjers Lī Kekiangs apsolījis meklēt pazudušo "Malaysia Airlines" lidmašīnu tik ilgi, kamēr to arī atradīs, vēsta CNN.

"Meklēsim tik ilgi, kamēr vēl būs kāds cerību stariņš", publiskā paziņojumā norādījis Lī Kekiangs. Premjers arī sacījis, ka šobrīd svarīgi ir atrast jebkādus pierādījumus par iespējamiem lidmašīnas pazušanas iemesliem.

Paziņojums nācis klajā neilgi pēc tam, kad Malaizijas un Vjetnamas izmeklēšanas dienesti pārbaudījuši lokācijas vietu, kur pēc Ķīnas satelītuzņēmumu datiem, potenciāli varētu atrasties lidmašīnas atlūzas. Lokācijas vietā gan nekādas atlūzas netika atrastas.

Vairāki ASV izmeklētāji norādījuši, ka šobrīd vajadzētu uzmanīties no dažādām pieļāvuma teorijām, jo informācijas aizvien ir ļoti maz. Piemēram, šobrīd mediju rokās ("Fox news") nonākusi informācija, ka lidmašīna lidojusi vēl četras stundas pēc sakaru pārtrūkšanas ar lidostas centrāli, šādu iespējamību noliedz Malaizijas aizsardzības ministrs.

Šorīt ASV izlūkdienests nāca klajā ar satelītu uzņēmumu informāciju. Lidmašīnas pazušanas laikā gaisa telpa teritorijā neesot fiksēta neviena objekta eksplozija.

Jau ziņots, ka "Malaysia Airlines" lidmašīna bija devusies ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu un no radariem pazuda 8. martā virs Vjetnamas dienvidiem. Lidmašīnas meklēšanā tuvējos ūdeņos starp Malaiziju un Vjetnamu savus spēkus ir apvienojušas vairākas Āzijas valstis.

Pirms pazušanas pēdējie signāli liecina, ka tā lidojusi 10 kilometru augstumā, piloti par problēmām ziņojuši nav.

Lidsabiedrība jau sazinājusies ar lielāko daļu no pasažieru tuviniekiem un sola maksimālu atbalstu. Zināms, ka uz "Boeing B777-200" lidmašīnas klāja atradās 227 pasažieri, starp kuriem ir divi bērni, kā arī 12 apkalpes locekļi. Lielākā daļa no pasažieriem bija Ķīnas pilsoņi. 

Pasažieru radinieki un tuvinieki izvietoti tuvējā Pekinas lidostas viesnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!