Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone pirmdien atgriezusies darbā, taču ārvalstu vizītes viņai vairs neprognozē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Klintone 31.decembrī nonāca Ņujorkas slimnīcā, jo viņai atklāts trombs. Iepriekš, 2012.gada decembrī, ASV valsts sekretāre pēc kritiena sasirgusi ar smadzeņu satricinājumu un tiek lēsts, ka trombs radies kritiena dēļ.

Mediji vēsta, ka pirmdien Klintonei paredzēta tikšanās ar saviem palīgiem Valsts departamentā Vašingtonā. BBC norāda, ka šajās tikšanās mediji nepiedalīsies.

Savukārt jau otrdien Klintonei paredzētas tikšanās ar ASV aizsardzības ministru Leonu Panetu un prezidenta Baraka Obamas padomnieku nacionālās drošības jautājumos Tomu Donilonu. Šonedēļ Klintonei plānota tikšanās arī ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju, tikšanās gan paredzēta ASV.

Mediji lēš, ka savās pēdējās darba dienās šajā amatā, Klintone ārzemju vizītēs nedosies. Iepriekš vēstīts, ka Klintone ir visvairāk ārvalstu vizītēs pabijušā ASV valsts sekretāre. Latvijā, kurā Klintone ieradās 28.jūnijā, kļuva par simto viņas apmeklēto valsti. Iepriekš rekords ar 96 ārvalstu vizītēm piederēja Madlēnai Olbraitai.

Klintone jau iepriekš pavēstīja, ka nepaliks Obamas jaunajā administrācijā. Viņu amatā nomainīs senators Džons Kerijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!