Foto: AP/Scanpix

Kremlis piektdien precizēja savu nostāju saistībā ar svētdien Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos promaskavisko kaujinieku rīkotajām "vēlēšanām", norādot, ka Maskava balsojuma rezultātus "ciena", bet neatzīst.

"Krievijas oficiālā pozīcija ir izteikta īsajā, bet ietilpīgajā Ārlietu ministrijas paziņojumā. Tur ir lietots vārds "cienām"," žurnālistiem sacīja Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs.

Atbildot uz precizējošo jautājumu, vai var likt vienādības zīmi starp vārdiem "cienām" un "atzīstam", Ušakovs sacīja: "Tie ir dažādi vārdi."

"Vārds "cienām" tika izraudzīts īpaši," uzsvēra padomnieks.

Neraugoties uz starptautiskās sabiedrības protestiem, svētdien Ukrainas austrumu reģionos, kurus kontrolē promaskaviskie kaujinieki, notika reģionālo līderu un likumdevēju sapulču "vēlēšanas".

Tās jau nosodījusi Eiropas Savienība un ASV. Savukārt Maskava apliecinājusi, ka "cienīs iedzīvotāju gribas izpausmi", kas notikusi šajā balsojumā.

Ukrainas valdība svētdienas balsojumu nodēvējusi par "farsu".

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!