Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar Krievijas rīcību, Ukrainas austrumu Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētā ievedod karaspēku, premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks Rietumu partnerus aicinājis nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, ceturtdien, 28,augustā, vēsta portāls "Korrespondent".


Jaceņuks ceturtdienas rītā vērsies pie Rietumu partneriem, aicinot nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, lai apspriestu Krievijas rīcību Ukrainas austrumu apgabalā. "Es uzskatu, ka ir nekavējoties jāsasauc [ANO Drošības] padomes sēde. Krievija ir būtiski palielinājusi savu militāro klātbūtni Ukrainā," paziņojis Ukrainas premjers.

Jaceņuks arī vērsies pie Ukrainas partneriem, rosinot iesaldēt Krievijas aktīvus līdz brīdim, kad Krievija izvedīs savu karaspēku no Ukrainas. "Ir redzams, ka šī brīža sankcijas nav devušas rezultātu. Šādos apstākļos viens no variantiem Krievijas agresijas ierobežošanai, ir visu Krievijas aktīvu iesaldēšana un Krievijas banku darījumu apturēšana Eiropas Savienības, ASV un G7 dalībvalstīs," paziņojis Ukrainas premjers. Nepieciešams iesaldēt Krievijas aktīvus un finanses līdz brīdim, kad Ukrainu atstās visi Krievijas bruņotie spēki, to atbalstītāji, aģenti un militārā tehnika.

Portāls atgādina, ka Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks ceturtdien paziņoja, ka Krievijas karaspēks ir ienācis Ukrainā un turpina doties vairākos virzienos.

Krievijas puse oficiāli nav apstiprinājusi, ka būtu Ukrainā iesūtījusi armiju. Taču atsevišķu valstu amatpersonas jau atklāti sākušas runas par kara sākšanos šajā nemieru mocītajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!