Turcijas iznīcinātāji F-16 sestdien identificējuši Krievijas bruņoto spēku lidaparātu, kas ielidojis valsts gaisa telpā, atsaucoties uz Turcijas Ārlietu ministrijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievija šo incidentu nodēvējusi par "navigācijas kļūdu" un jau esot "izskaidrojusi" šo situāciju Turcijai.

Pirmdien ASV un NATO izteikušas nosodījumu Krievijai par Turcijas gaisa telpas pārkāpšanu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". NATO, kuras dalībvalsts ir arī Turcija, vēstnieki pulcējās uz ārkārtas tikšanos, lai apspriestu šo incidentu. NATO pieprasījusi Krievijai pārtraukt gaisa uzlidojumus "Sīrijas opozīcijas spēkiem un civiliedzīvotājiem", vēsta raidsabiedrība BBC.

NATO dalībvalstu paziņojumā Krievija tiek brīdināta, ka Turcijas gaisa telpas pārkāpšana ir "ārkārtīgi bīstama bezatbildīga rīcība". Tāpat norādīts, ka Krievijas rīcības "sasniegušas vēl augstāku bīstamības pakāpi".

Turcija jau paziņojusi, ka ir gatava atbildēt, ja šāda provokācija notiks atkārtoti.

Jau vēstīts, ka Krievija trešdien sāka uzlidojumus Sīrijā.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka Krievijas uzlidojumi Sīrijā prezidenta Bašara al Asada atbalstam liek opozīcijai slēpties pagrīdē un tikai spēcina "Islāma valsti".

Kā iepriekš paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons, tikai viens no 20 Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā ir mērķēts uz "Islāma valsti".

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons svētdien paziņoja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums militāri iesaistīties Sīrijas konfliktā ir "briesmīga kļūda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!