Foto: PantherMedia/Scanpix

Maskējušies noziedznieki ceturtdien, 18. septembrī, uzbrukuši Krimas tatāru zinātniekam un atņēmuši pasi, vēsta "Radio Free Europe".

Uzbrukums notika pāris stundas pēc tam, kad Krimas jaunās "varas iestādes" devušas rīkojumu izlikt no telpām Medžlisu - Krimas tatāru tautas padomi. Tiesu izpildītāji paziņoja Medžlisam, ka tā locekļiem līdz piektdienai, 19. septembrim, ēka Simferopolē ir jāatbrīvo. Arī labdarības fondam, kuru vada šīs musulmaņu kopienas garīgais līderis, kā arī Medžlisa laikraksta redakcijai izsniegti rīkojumi par izlikšanu.

Medijs norāda, ka Krimas tatāru zinātniekam Nadiram Bekiram, visticamāk, uzbrukts, lai apturētu viņu no ANO konferences apmeklēšanas Ņujorkā.

Zinātniekam uzbruka ceļā no Simferopoles uz Džankoju, kur viņš plānoja pārkāpt vilcienā, lai dotos uz Kijevu, savukārt no Kijevas viņš bija plānojis lidot uz Ņujorku.

Bekira ceļu uz Džankoju bloķēja balts mikroautobuss, no kura izkāpa četri maskējušies vīrieši, kas zinātnieku izvilka no automašīnas, piespieda viņu pie zemes un atņēma pasi un mobilo tālruni. Viens no vīriešiem, esot atvēris pasi un teicis: "Jā, tas ir viņš!"

Bez pases Bekirs nevarēja pamest Krimu.

Zinātnieks uzskata, ka uzbrukums bija domāts, lai nepieļautu viņa dalību ANO Pasaules konferencē, kas Ņujorkā norisināsies no 22. līdz 23. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!