1. aprīļa pusnaktī raidīšanu pārtraucis Krimas tatāru telekanāls ATR, jo Krievijas sakaru, informācijas un masu komunikācijas uzraugs "Roskomnadzor" atteicis kanāla reģistrāciju, vēsta televīzija "Dožģ".

Pirms tam ATR ģenerāldirektors Lenurs Isljamovs stāstīja, ka Krievijas parauga raidīšanas licence kanālam atteikta pēc atkārtotas visu nepieciešamo dokumentu iesniegšanas.

Uz telekanāla vadību tiek izdarīts spiediens, lai televīzija tiktu pārdota, preses konferencē apgalvoja mediju holdinga ATR dibinātājs Isljamovs. "Vai nu tu pārdosi, vai mēs paņemsim ar spēku. Mēs paņēmām to un to, savāksim arī šo – tu domā, ka kāds nāks tevi aizstāvēt?" stāstīja ģenerāldirektors.

Līdz ar ATR raidīšanu pārtraucis arī holdingā ietilpstošais telekanāls "Lale" un radiostacijas "Līderis", "Medyan".

Telekanāls ATR Krimā darbojās kopš 2006. gada, raidot krievu, Krimas tatāru un ukraiņu valodās. Janvāri redakcijas ēku bloķēja un pārmeklēja milicija.

Vēstīts, ka Ukrainai piederošo Krimas pussalu 2014. gada pavasarī okupēja un anektēja Krievija. Kopš tā laika medijos izskanējušas ziņas par okupācijas iestāžu vēršanos pret pussalas vēsturiskajiem iedzīvotājiem – Krimas tatāriem. Daudzi iedzīvotāji pussalu pametuši.

Tāpat ziņots, ka Krimā tiek apspiesta preses brīvība

Krimas tatāri, kuri ir smagi cietuši no PSRS diktatora Josifa Staļina organizētajām deportācijām pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados, iestājas pret pussalas nonākšanu Krievijas sastāvā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!