Foto: AFP/Scanpix

Irākas autonomā Kurdistānas reģiona līderis sestdien aicinājis Kurdistānas strādnieku partiju (PKK) pamest reģionu pēc Turcijas uzsāktajiem uzlidojumiem grupējumam.

Reģiona prezidents Masuds Barzani arī aicinājis Turciju un PKK atgriezties pie sarunu galda, pavēstīja viņa biroja amatpersona.

"PKK ir jātur kaujas lauks ārpus Kurdistānas reģiona, lai civiliedzīvotāji nekļūtu par šī kara upuriem," teikts biroja paziņojumā. "Ja PKK nebūtu bāzes šajā reģionā,Turcija nebombardētu civiliedzīvotājus."

Kā sestdien ziņo vietējie mediji, Turcijas kara aviācijas uzlidojumā PKK bāzei Irākas ziemeļos nogalināti vismaz astoņi mierīgie iedzīvotāji.

Ar PKK saistītā ziņu aģentūra "Firat" izplatījusi nogalināto attēlus, kuri gājuši bojā agrā rītā veiktos uzlidojumos Kandilas kalna grēdā.

Kā aģentūrai dpa pastāstīja vietējais iedzīvotājs, uzbrukumos ievainoti vēl septiņi cilvēki.

Turcija uzlidojumus PKK bāzēm sāka pirms nedēļas, uz ko grupējums reaģēja, paziņojot par pamiera pārtraukšanu.

Ankaras un PKK pamiers tika pasludināts 2013.gadā. Lai gan tas visu laiku bija ļoti trausls, abas puses to visumā ievēroja.

Grupējums arī norādījis, ka tā Irākas ziemeļos esošo bāzu bombardēšana ir Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana "vissmagākā militārā un politiskā kļūda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!