Foto: AFP/Scanpix

Atbildību par divu Turcijas policistu nogalināšanu netālu no Sīrijas robežas uzņēmies kurdu separātistu bruņotais grupējums Kurdistānas strādnieku partija (PKK), norādot, ka tā esot atriebība par pirmdien Suručā islāmistu sarīkoto sprādzienu, kurā gāja bojā 32 cilvēki.

"Tika veikta soda akcija (..) atriebībā par Suručas slaktiņu," teikts paziņojumā, kas ievietots PKK militārā spārna - Tautas aizsardzības spēku (HPG) - tīmekļa vietnē.

Kurdu separātisti apsūdzējuši policistus sadarbībā ar islāmistu teroristiem.

Kā ziņots, naktī uz trešdienu Šanliurfas reģiona pilsētā Džejlanpinarā tika atrasti divu nogalinātu policistu līķi.

Savukārt pirmdien pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Šanliurfas reģiona pilsētā Suručā dzīvību zaudēja 32 cilvēki. Varasiestādes aizdomās par šo uzbrukumu tur teroristu organizāciju "Islāma valsts".

Sprādzienā cieta galvenokārt jaunieši, kas grasījās doties uz Sīrijas pierobežas kurdu pilsētu Kobani, lai palīdzētu to atjaunot. Aktīvisti, darbojoties Sociālistu jaunatnes asociāciju federācijas paspārnē, gatavojās palīdzēt atjaunot pilsētas bērnu spēļu laukumus un bibliotēku, kas tika iznīcināta mēnešiem ilgā "Islāma valsts" aplenkuma laikā.

Kobane ir kļuvusi par pretošanās simbolu cīņā pret "Islāma valsti", kuras kaujinieki janvārī tika padzīti no pilsētas.

Daudzi Turcijas kurdi un opozīcijas atbalstītāji tur aizdomās Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un valdošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP) par slepenu "Islāma valsts" atbalstīšanu cīņā pret kurdu kaujiniekiem Sīrijā, taču Turcijas valdība to kategoriski noliegusi.

Opozīcijā esošā kurdu Tautas demokrātijas partija (HDP) aicinājusi savus atbalstītājus sestdien pulcēties Stambulā uz masu demonstrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!