Latvija par 1,2 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 960 000 eiro) pasūtījusi MILES individuālo ieroču sistēmas, informē to ražotājs ASV kompānija "Cubic Corporation". Konkursa kārtībā izvēlētais iepirkums paredzot pasūtījumu nodrošināt nākamā gada laikā, cenā iekļaujot piegādi un servisu.

Lāzeru multifunkcionālās mērķu iznīcināšanas simulācijas sistēmas komplekti tiek iegādāti par ASV ārvalstu militārā finansējuma līdzekļiem, kas tiek atvēlēti Latvijas bruņoto spēku attīstībai, tādējādi uzlabojot un pilnveidojot karavīru apmācību. Latvija izsaka savas vēlmes, bet ASV puse tās finansē un nodrošina, izvēloties ražotāju vai piegādātāju.

Pasūtījums ietver arī MILES taktisko transportlīdzekļu sistēmu no ASV armijas simulāciju un treniņu sistēmas "PEO STRI" programmas. Tas nozīmē, ka līdz ar šī aprīkojuma piegādi, ar lāzeriem, sensoriem un citu elektroniku, kas izmantojama kaujas mācībās, tiks aprīkoti arī taktiskie transportlīdzekļi.

Taktiskā transportlīdzekļu sistēma izmanto bezvadu tehnoloģijas, kas nodrošina īstā laika zaudējumu aprēķinus, tiešās apšaudes treniņa scenārijos.

ASV kompānija norāda, ka šis ir jau kārtējais pasūtījums, kuru veic citu valstu pārstāvji. "Latvijai mūsu tehnoloģijas ļaus trenēties kopā ar ASV armiju un citiem sabiedrotajiem," kompānijas paziņojumā skaidro "Cubic Defense Applications" prezidents Deivs Šmics.

Latvijas aizsardzības ministrijas pārstāvji norāda, ka lāzeru multifunkcionālās mērķu iznīcināšanas simulācijas sistēmas komplekti tiek iegādāti par ASV ārvalstu militārā finansējuma līdzekļiem. "Latvija izsaka savas vēlmes, bet ASV puse tās finansē un nodrošina, izvēloties ražotāju vai piegādātāju," skaidro ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!