Foto: Reuters/Scanpix
Lēmums par Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā tika pieņemts pēc pussalā veiktas socioloģiskas aptaujas par iedzīvotāju noskaņojumu, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mani galīgie lēmumi tika pieņemti pēc tam, kad kļuva skaidrs cilvēku noskaņojums. Mēs taču negatavojāmies tādai notikumu attīstībai. Varēja iedomāties, kā cilvēki ir noskaņoti, taču skaidri mēs to nezinājām," sacīja Putins, tiekoties ar Kremļa veidotās Viskrievijas tautas frontes aktīvistiem.

Putins paziņoja, ka "tikai pēc pirmo socioloģisko aptauju veikšanas, kuras mēs, teiksim atklāti, veicām slēpti, taču cipari bija diezgan tuvu realitātei, kļuva skaidrs, ka mēs esam pareizi izvēlējušies uzvedības līniju".

Pirmā socioloģiskā aptauja parādījusi, ka pievienošanos Krievijai atbalsta 80% Krimas iedzīvotāju, bet Sevastopolē vēl vairāk, pavēstīja Putins, piebilstot, ka "referendumā, kad process sāka attīstīties, šis skaitlis pieauga vēl vairāk".

"Ja mēs nebūtu zinājuši tādu nostāju, mēs nerīkotos tā, kā rīkojāmies, - secīgi, uzstājīgi, izlēmīgi," paziņoja Putins.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Krievijas parlaments 18.martā ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!