Foto: AFP/Scanpix
Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā svētdien nogāžoties iekšzemes reisa pasažieru lidmašīnai ar 153 cilvēkiem, ir gājuši bojā visi cilvēki lidmašīnā un apmēram 10 uz zemes, paziņoja ārkārtas situāciju dienesta amatpersona.

Aviokompānijas "Dana Air" lidmašīna "McDonnell Douglas MD83" ar 147 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem biezi apdzīvotā rajonā netālu no Lagosas lidostas, un pēc tās nogāšanās izcēlās ugunsgrēks, kas izpostīja vairākas ēkas. Vienā no izpostītajām ēkām tika atrasti apmēram 10 apdeguši līķi.

Nigērijas prezidents Gudlaks Džonatans pirmdien izsludināja triju dienu valsts sēras par katastrofas upuriem un apsolīja, ka katastrofa tiks izmeklēta. Sēru laikā valsts karogi būs nolaisti pusmastā.

Amatpersonas sacīja, ka lidmašīnas "melnā kaste" ar lidojuma datu ierakstiem ir atrasta un nodota policijai.

Laineris bija ieradies no galvaspilsētas Abudžas un gatavojies nolaisties Lagosas lidostā. Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka lidmašīna lidojusi zemu un tās dzinēji radījuši lielu troksni.

Aviācijas ministre Stella Adaeze Oduaha paziņoja, ka lidmašīna bija ziņojusi lidostas dispečeriem par ārkārtas situāciju, kad tā atradās 20 kilometrus no lidostas. Drīz pēc tam tā pazuda no radaru ekrāniem.

Lidmašīna nogāzās kvartālā, kur saskaņā ar iedzīvotāju teikto atradās baznīca, tipogrāfija un divstāvu dzīvojamā ēka, no kuras pacēlās liesmas.

Amatpersonas svētdienas vakarā apstiprināja, ka nav atrasts neviens izdzīvojušais pēcpusdienā notikušajā katastrofā, tomēr meklēšanas un glābšanas darbi turpinās.

"Mēs pieņemam, ka viņi ir miruši," sacīja Katastrofu izmeklēšanas biroja preses sekretārs Tundži Oketunbi, atbildot uz ziņu aģentūras AFP jautājumu par lidmašīnā esošo cilvēku likteni. Viņš piebilda, ka noteikts upuru skaits kļūs zināms pēc meklēšanas un glābšanas darbu pabeigšanas.

Katastrofas laikā debesis bija mākoņainas, tomēr nelija.

Pieeju katastrofas vietai daļēji bloķēja tūkstošiem ziņkārīgo, armija bija spiesta izbrīvēt ceļu, lietojot dūres un gumijas stekus. Izvairoties no karavīru un policijas agresijas, cilvēki metās prom, nogrūžot zemē apkārtējos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!