Foto: AFP/Scanpix
ielbritānijas princis Viljams un viņa sieva Ketrīna pirmdien Francijas prokuratūrā iesniegs sūdzību, pieprasot izvirzīt kriminālapsūdzības par privātīpašuma aizskaršanu fotogrāfam, kurš uzņēma attēlus, kuros Ketrīna redzama kailām krūtīm, un žurnālam "Closer", kurš tās publicēja, svētdien paziņoja Lielbritānijas karaliskā ģimene.

"Mēs varam apstiprināt, ka rīt [pirmdien] Francijas prokuratūrā tiks iesniegta krimināla sūdzība," sacīja Sentdžeimsa pils preses sekretāre. Viņa piebilda, ka Francijas prokuroru ziņā būs izlemt, vai ierosināt kriminālizmeklēšanu.

Preses sekretāre arī sacīja, ka piektdien Francijas tiesā iesniegtā civilprasība pret žurnālu "Closer" paliek spēkā.

Iepriekš Sentdžeimsa pils paziņoja, ka pirmdien tiesai Parīzes priekšpilsētā Nantērā lūgs izdot rīkojumu, kas aizliegtu šo fotogrāfiju turpmāku publicēšanu.

Sestdien šīs fotogrāfijas publicēja Īrijas laikraksts "Irish Daily Star", bet pirmdien tās plāno publicēt Itālijas žurnāls "Chi". Gan "Closer", gan "Chi" izdod Itālijas ekspremjeram Silvio Berluskoni piederošais mediju koncerns "Mondadori".

"Closer" galvenā redaktore Florānsa Pio skaidroja, ka Francijas dienvidos esošās villas "Viscount Linley" terase, kurā sauļojamies nofotografēta Kembridžas hercogiene un viņas vīrs, ir skaidri redzama no netālu esošā ceļa.

Fotogrāfijas uzņēmis "profesionāls fotogrāfs, ar kuru jau iepriekš esam sadarbojušies", teica "Closer" redaktore, piebilstot, ka izdevums bijis informēts par Kembridžas hercoga un hercogienes ierašanos netālajā Marseļā ar Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas "British Airways" reisu.

Pēc "Closer" paziņojuma, ka fotogrāfijas tiks publicētas, Viljama un Ketrīnas pārstāvji pauda sašutumu, sakot, ka tas atgādina par preses pievērsto uzmanību Viljama mātei princesei Diānai, kas, bēgot no paparaci, 1997.gadā gāja bojā Parīzē.

Viljams un Ketrīna pašlaik uzturas vizītē Zālamana salās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!