Ungāru žurnālistes Petras Lāslo paklupinātajā sīriešu bēglī Osamā Abdulā Moshenā atpazīts "Al Qaeda" Sīrijas atzara "Al Nusra" kaujinieks, atsaucoties uz Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partiju (PYD), vēsta telekanāls NRT.

"Osama Abduls pievienojās nemiernieku grupējumiem 2011.gadā un pastrādāja noziegumus pret minoritātēm, arī pret kurdiem," teikts PYD paziņojumā.

Kurdu partija aicina Madridi saukt pie atbildības šobrīd Spānijā dzīvojošo Moshenu.

Viņš dzīvojis Tell el Abjadas pilsētā, kuru pērn pēc vairākām kauju nedēļām ieņēma kurdu kaujinieki, norāda PYD.

Partija publicējusi ekrānuzņēmumus no Moshena sociālā tīkla konta, kas tagad, tiesa gan, jau deaktivizēts. Tajā Moshens pats atzīst savu piederību kaujinieku grupējumam.

Sīrieši arī apsūdz Moshenu, ka viņš 2004.gadā Kāmišlī pilsētā piedalījies nemieru apspiešanā. Toreiz dzīvību zaudējuši 50 kurdi.

Pats Osama Abduls noliedz ziņas, ka būtu saistīts ar islāmistu nemierniekiem, vēsta laikraksts "The New York Times".

Videokadri, kuros redzams, kā Lāslo paklupina no policistiem Serbijas pierobežā bēgošo Moshenu, kuram rokās bija bērns, padarīja bēgli par pasaules mēroga zvaigzni.

Drīz pēc tam kāds Moshena tautietis viņā atpazina futbola treneri, un viņš uzreiz tika iekārtots trenera darbā Spānijā.

Atbilstoši spāņu laikraksta "La Gaceta" ziņām Moshens patlaban kopā ar dēliem mitinās dzīvoklī Hetafes pilsētā, par kuru vietējā treneru skola maksā 1200 eiro mēnesī.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!