Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs otrdien paziņoja, ka neuzskata par diskriminējošu parlamenta apakšpalātā Valsts domē iesniegtu likuma projektu, kurš paredz, ka migrantiem Krievijā obligāti jākārto krievu valodas eksāmens.

"Deputāti ir iesnieguši likuma projektu, kas paredz nepieciešamību apstiprināt krievu valodas, Krievijas vēstures, mūsu likumdošanas pamatu zināšanas. Tas ir absolūti normāli. Un te nav nekādas diskriminācijas. Šāda prakse eksistē vairumā pasaules valstu, katrā ziņā valstīs, kurām nav vienaldzīga to nākotne. Un es uzskatu, ka tas ir pareizi. Un tas ir jāatbalsta," sacīja Medvedevs, tiekoties ar parlamenta frakciju deputātiem.

Premjers uzsvēra, ka ekonomikai jābūt nodrošinātai ar mūsdienīgu darbaspēku un tamdēļ ir jāveido civilizēts darba tirgus. Viņš sacīja, ka ir nepieciešams piesaistīt arī kvalificētus speciālistus, tai skaitā ārzemniekus, tomēr tas nav jādara "Krievijas pilsoņiem par sliktu".

"Mēs ar jums saprotam, kas pašlaik pie mums brauc - tie pamatā ir nekvalificēti strādnieki, kas bieži ar grūtībām izskaidrojas krievu valodā, slikti zina mūsu kultūru, mūsu paražas, un tāpēc ir konflikti un, diemžēl, [arī] noziegumi," sacīja Medvedevs.

Runājot par migrācijas politiku, premjers arī atzīmēja, ka ir nepieciešams turpināt sekmēt krievu tautiešu brīvprātīgu pārcelšanos uz Krievijas teritoriju. Viņš atgādināja, ka valdība ir nosūtījusi Valsts domei likuma projektu, kas paredz vienkāršot pilsonības piešķiršanu tautiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!