Foto: Reuters/Scanpix
Liels skaits migrantu ceturtdien atteicās izkāpt no vilciena Ungārijā, lai pēc tam dotos uz bēgļu nometni, pavēstīja ziņu aģentūras AFP reportieri no notikuma vietas.

Migranti domāja, ka vilciens viņus aizvedīs līdz Austrijas robežai, bet tas apstājās pie Bičkes, kur atrodas viena no četrām galvenajām bēgļu nometnēm Ungārijā.

Daudzi vilcienā esošie migranti saniknoti protestēja, kliedzot "Vācija! Vācija!" un rokās turot plakātus ar uzrakstiem "Palīgā" un "SOS".

60-80 migrantu stāvēja vai sēdēja pie vilciena, kamēr nezināms skaits migrantu vēl atradās vilcienā. Ungārijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka uz sliedēm uzgūlies kāds vīrietis ar sievieti un bērnu.

200-300 migrantu atradās vilcienā, kad tas pulksten 11.20 (12.20 pēc Latvijas laika) devās prom no Budapeštas lielākās Keleti (Austrumu) stacijas. Bija paredzēts, ka tas tiks sadalīts, un trīs vagoni dosies uz Sombatheju, bet pārējie uz Šopronu, kas atrodas pie robežas ar Austriju Ungārijas rietumos. Taču vilciens apstājās pie Bičkes un policisti aicināja migrantus iekāpt autobusos, kuriem viņus bija jāaived uz bēgļu nometni.

Šie cilvēki bija starp vairāk nekā tūkstoš migrantiem, kas ceturtdien iegāja stacijas ēkā pēc tam, kad policija pēc divu dienu aizlieguma atļāva ēkā ieiet migrantiem.

Tāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad vairāki tūkstoši migrantu pirmdien ar vilcienu devās uz Austriju un Vāciju. Amatpersonas ceturtdien gan paziņoja, ka uz Rietumeiropu neviens vilciens nekursēs no Keleti stacijas līdz tālāka lēmuma pieņemšanai.

Ungārija ir nozīmīgs punkts, caur kuru desmitiem tūkstoši migrantu iekļūst Eiropas Savienībā. Augustā vien šajā valstī ieradušies 50 tūkstoši migrantu, bet šogad atbraukuši skaits sasniedz 150 tūkstošus, kas ir trīs ar pusi reižu vairāk nekā 2014.gadā kopumā.

Lielākā daļa migrantu Ungārijā ierodas no ārpus Eiropas Savienības esošās Serbijas, kas nesen pabeidza dzeloņdrāšu žogu, lai kavētu migrantu ierašanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!