Foto: AFP/Scanpix
Turcijas valdība ir paziņojusi, ka vairākas nedēļas ilgušos nemierus plāno apslāpēt, iesaistot armijas spēkus, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Konflikts, kurš ilgst teju jau trīs nedēļas, sākās pēc tam, kad valdība izlēma Stambulas Gezi parkā pie Taksimas laukuma būvēt iepirkšanās centru. Tagad konflikts risinās arī citās Turcijas pilsētā.

Lai nomierinātu agresīvos protestētājus Turcijas valdība pieļauj ielās izvest armiju. Valdība izmantos visus spēkus, arī "ielās izvedīs armiju, ja tas būs nepieciešams," valsts televīzijā sacījis valsts premjers Redžeps Tajips Erdogans.

BBC norāda, ka Turcijas valdība pirmo reizi piedraud pret protestētājiem vērsts militāru spēku.

Jau vēstīts, ka jau vairāk nekā divas nedēļas notiekošos nemierus Turcijā izraisīja policijas vēršanās pret miermīlīgiem demonstrantiem, kuri iebilda pret valdības plāniem Stambulas Gezi parkā celt tirdzniecības centru.

Protestētāji ir neapmierināti ar Taisnīguma un attīstības partiju (AKP) un premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību. Tai pārmet mēģinājumus uzspiest sabiedrībai konservatīvas islāma vērtības un ierobežot cilvēku brīvību.

Nemieros ir ievainoti aptuveni 5000 cilvēku, bet pieci, iekaitot vienu policistu, ir gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!