61 cilvēka mirstīgo atlieku izvilkšana no Lielbritānijas pilsētas Mančestras pilsētas kanāla sešu gadu laikā uzjundījusi baumas par sērijveida slepkavu, ziņo "SkyNews". Policija saistību starp dažādajiem gadījumiem gan noliedz.

Birmingemas Universitātes psiholoģijas profesors Kreigs Džeksons norāda, ka ir "ārkārtīgi neiespējami", ka 61 cilvēka nāve Mančestras kanālā sešu gadu laikā ir tikai nejaušību un pašnāvību rezultāts.

"Atrastais mirstīgo atlieku skaits, kas varētu arī nebūt galējs, ir ārkārtīgi liels. Ja salīdzina ar citām lielām Lielbritānijas pilsētām, kurās ir attīstīta kanālu sistēma un vienlaikus aktīva klubu dzīve, ir skaidri redzams, ka tur no kanāla izvilkto līķu skaits ir daudzkārt zemāks," viņš skaidro.

Profesors norāda, ka analoģiskā gadījumā, šāds lielceļš, kurā ir tik daudz mirušo, būtu pasludināts par "melno zonu". "Ja tā būtu darba vieta, tā tiktu slēgta. Pilnīgi noteikti tur ir kas vairāk nekā sakritība un nejaušība, un, manuprāt, to ir nepieciešams izmeklēt daudz rūpīgāk."

Kanāla ielā, kas ir arī Mančestras geju komūnas centrs, gar kanālu ir metāla un stikla barjeras, kā arī skaidras norādes par riskiem iekrist ūdenī, raksta "SkyNews". Iespējamība, ka lielais mirušo skaits nav nejaušs, radījusi baumu vilni, un "Twitter" iespējamais sērijveida slepkava jau ieguvis vārdu "#ThePusher" jeb Iegrūdējs.

Kamēr daļa jauniešu ir bažīgi par savu dzīvību, citi ir pragmatiskāki un norāda, ka kanāls vijas gar rajoniem, kuros ir klubi un citas izklaides vietas, kā dēļ cilvēki tā tuvumā bieži ir redzami piedzērušies. Lielākā daļa bojāgājušo ir jaunieši, kuri bieži vien pazūd pēc klubu vai koncertu apmeklējuma un tiek atrasti kanālā vairākas dienas vai nedēļas vēlāk.

Policija norāda, ka tā cenšas noskaidrot ikkatra atsevišķā cilvēka nāves iemeslus, ikreiz pieļaujot, ka tā var būt ļaunprātīga. "Neviens no mirušo nāves iemeslu izmeklēšanas gadījumiem nav veikts atrauti no pārējiem, tomēr nav saskatīta nekāda saistība starp konstatētajiem incidentiem," teikts policijas izplatītā paziņojumā pēc baumu pieņemšanās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!