Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks, dodoties prom no Brazīlijas, sacījis, ka gejus nevajadzētu nosodīt vai atstumt, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Atceļā no Pasaules jauniešu dienām, runājot ar žurnālistiem, pāvests sacījis: "Ja cilvēks ir gejs un meklē Dievu, tad kas es esmu, lai viņu nosodītu?". Pāvests norādīja uz Katoļu baznīcas mācību, sakot, ka homoseksuāls akts ir grēks, bet homoseksuāla orientācija nav.

Pievēršoties jautājumam par sievietēm priesteru amatā, pāvests sacīja, ka baznīca ir teikusi stingru "nē", taču atzina sieviešu lomas nozīmīgumu baznīcā. "Mums nevajadzētu ierobežot sieviešu lomu baznīcā, piemēram, altārmeiteņu amatā," sacījis pāvests.

Piecus mēnešus pavadot pāvesta krēslā, Francisks nācis klajā ar aicinājumu gejus pieņemt sabiedrībā. Pāvests sacījis, ka Katoļu baznīca skaidri pasaka, kas darāms ar homoseksuāļiem. "Tur teikts, ka viņus nedrīkst atstumt, bet gan viņiem jāpalīdz integrēties sabiedrībā," sacījis pāvests.

Viņš gan nosodīja šāda dzīves veida propagandēšanu. "Problēma nav orientācijā. Mums visiem ir jābūt kā brāļiem. Problēma ir šādas orientācijas lobēšana, vai mantkārības lobēšana, vienas politiskās nostājas lobēšana un citi lobiji. Tā ir problēma," sacīja Francisks.

Francisks 22.jūlijā ieradās Riodežaneiro, lai piedalītos Pasaules jauniešu dienās - nedēļu ilgā katoļu jauniešu forumā.

Līdz šim katoļu baznīca ir asi vērsusies pret homoseksualitāti. Argentīniešu garīdznieks ir baznīcas konservatīvā spārna sekotājs un iepriekš, pirms kļuva par Pāvestu, konfliktējis ar Argentīnas valdību, iestājoties pret viendzimuma laulībām un kontracepcijas līdzekļu brīvu pieejamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!