Foto: AP/Scanpix

Saņemot ziņas par spridzekli tiesas ēkā Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kur tiesā "Pussy Riot" dalībnieces, ceturtdien no tās evakuēti cilvēki, uz laiku pārtraucot lietas izskatīšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"O! Ieskrēja policisti. Saka, ka ēkā spridzeklis," mikroblogā "Twitter" ceturtdien vēstījis apsūdzēto mūziķu advokāts Marks Feigins. BBC korespondents raidsabiedrībai ziņojis, ka visi tiesas ēkā esošie cilvēki evakuēti un tagad tiekot gaidīti sapieri.

BBC tiesā neesot ieguvuši apstiprinājumu par spridzināšanas draudiem. Feigins vēlāk žurnālistiem pastāstījis, ka tiesā esot saņemot anonīms zvans par ēkā ievietotu sprāgstvielu.

Ceturtdien tiesas sēdē par huligānismu apsūdzētās grupas "Pussy Riot" dalībnieces - Nadežda Tolkoņņikova, Marija Aļehina un Jekaterina Samuceviča – atkārtoti pieteikušas noraidījumu lietu izskatošajai tiesnesei Marinai Sirovai. Apsūdzētās uzskatot, ka tiesnese rupji pārkāpj viņu tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu. Tiesnese sēdes laikā spriedusi par apsūdzēto garīgo veselību un izglītotību, žurnālistiem pastāstījusi Aļehina, sakot, ka tiesnesei nedrīkstētu paust savu personīgo viedokli par tiesājamajiem.

BBC norāda, ka tā ir jau ceturtā reize, kas tiesnesei tiek pieteikts noraidījums.

Jau vēstītus, ka pirmdien sākta tiesas prāva, kurā par reliģiska naida motivētu huligānismu apsūdzētas grupas "Pussy Riot" dalībnieces. Viņas pirmajā tiesas sēdē vainu apsūdzībā neatzina, taču piekrita, ka akciju baznīcā nevajadzēja rīkot.

21.februārī "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonām, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja. Martā grupas dalībnieces tika aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!