Aizvadītā nakts karadarbības zonā Ukrainas austrumos nemierīga bijusi vien Doņeckas apkārtnē līdz pusnaktij, vēsta UNIAN, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štābu.

Doņeckas apkārtnē no pulksten 22 līdz 23 Maskavas atbalstītie kaujinieki neveiksmīgi uzbrukuši Ukrainas karavīru pozīcijām pie Butovkas raktuvēm. Gandrīz stundu ar strēlnieku ieročiem kaujinieki apšaudījuši Piski ciemu. Pēc pusnakts šāvieni frontes zonā nav fiksēti.

Pie Mariupoles, Debaļceves un Luhanskas nakts aizvadīta bez apšaudēm.

ATO štāba pārstāvis Anatolijs Steļmahs norāda, ka kaujinieki turpina pārvietot tehniku, tomēr teikt, ka viņi atvelk smago bruņojumu, vēl esot par agru.

Aizvadītajā diennaktī kaujinieki uguns pārtraukšanas režīmu pārkāpa četras reizes, atgādina UNIAN.

Vēstīts, ka par spīti pamieram, kas stājās spēkā 15. februārī, karadarbība Ukrainas austrumos uzreiz neapklusa. Sevišķi smagas kaujas notika par Debaļceves pilsētiņu, kuru pēc prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem Ukrainas spēki pagājušajā nedēļā pameta.

Pirmdien Kijeva paziņoja, ka Minskā panāktās vienošanās punkts par smago ieroču atvilkšanu no konflikta zonas tiks izpildīts tikai tad, kad prokrieviskie kaujinieki pārtrauks apšaudes.

Gan Kijeva, gan NATO, gan virkne Rietumvalstu ir norādījušas uz to, ka Ukrainā atrodas Krievijas karavīri un bruņojums. Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt, lai gan nenoliedz, ka uz Ukrainu karot no Krievijas dodas "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!