Maskavas atbalstītie kaujinieki Donbasā Ukrainas karavīru pozīcijas nav pārtraukuši apšaudīt arī naktī no 23. uz 24. februāri, vēsta aģentūra UNIAN.

Visvairāk pamiera režīma pārkāpumu fiksēts Debaļceves apkārtnē. Te kaujinieki pirmdienas vakarā septiņas reizes apšaudījuši Popasnas ciemu un vienu reizi Luhanskes ciematu, informē pretterorisma operācijas (ATO) runasvīrs Anatolijs Steļmahs.

Doņeckas apkārtnē ar artilēriju un mīnmetējiem apšaudīta Avdijivka un vēl divi ciemi. Ap deviņiem vakarā kaujinieku kājnieku spēki mēģinājuši uzbrukt Ukrainas pozīcijām pie Dutovskas raktuvēm.

Pie Mariupoles kaujinieki turpinājuši uzbrukumus karavīriem pie Širokines ciema. Pulksten naktī tur sākusies kauja, kas ilgusi pusstundu.

Vēstīts, ka par spīti pamieram, kas stājās spēkā 15. februārī, karadarbība Ukrainas austrumos nav apklususi. Sevišķi smagas kaujas notika par Debaļceves pilsētiņu, kuru pēc prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem Ukrainas spēki pagājušajā nedēļā pameta.

Pirmdien Kijeva paziņoja, ka Minskā panāktās vienošanās punkts par smago ieroču atvilkšanu no konflikta zonas tiks izpildīts tikai tad, kad prokrieviskie kaujinieki pārtrauks apšaudes, kas līdz šim nav noticis.

Gan Kijeva, gan NATO, gan virkne Rietumvalstu ir norādījušas uz to, ka Ukrainā atrodas Krievijas karavīri un bruņojums. Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt, lai gan nenoliedz, ka uz Ukrainu karot no Krievijas dodas "brīvprātīgie".

Foto: Pēc kaujas Debaļcevē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!