Pentagons pieprasa interneta vietnei "WikiLeaks" dzēst vairākus tūkstošus publicēto slepeno materiālu par karu Afganistānā un nodot Aizsardzības departamentam vēl nepublicētos materiālus, ziņo BBC.

Pentagona pārstāvis Džefs Morels norādījis, ka departaments prasa no interneta vietnes uzturētājiem, "lai viņi rīkotos tā, kā šādos gadījumos jārīkojas".

Morels atkārtoti paudis, ka "WikiLeaks" rīcība apdraud koalīcijas kontingenta karavīru drošību Afganistānā.

"Mēs gribētu ar viņiem [saita uzturētājiem] parunāt par to, lai pēc iespējas ātrāk izdzēst no saita šos bīstamos dokumentus, dzēst tos no arhīva un atdot tiem, kam tie likumīgi pieder," viņš skaidrojis.

Morels arī norādījis – ja sarunas nepārliecinās saita uzturētājus, Pentagons izskatīs citas iespējas, lai liktu "WikiLeaks" izpildīt savas prasības.

Jau ziņots, ka tīmekļa vietnē "WikiLeaks", kurā parasti tiek publiskoti slepeni materiāli, jūlijā izlikts liels daudzums slepenu militāro dokumentu, kuros aprakstīts, kā Pakistānas izlūkdienests palīdz afgāņu nemierniekiem. Kopumā "WikiLeaks" izlikti 92 000 dokumentu, kas satur iepriekš nezināmas detaļas par Afganistānas karu un ziņojumus no vietas. Dokumenti aptver laika posmu no 2004. līdz 2010.gadam.

Dokumenti liek domāt, ka "Pakistāna - šķietamais ASV sabiedrotais - ļauj sava spiegošanas dienesta pārstāvjiem tieši tikties ar "Taliban"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!