Foto: Reuters/Scanpix
Uz Itālijas piekrastē sēklī uzskrējušā kruīzu kuģa apmēram diennakti pēc katastrofas atrasti divi jaunlaulātie no Dienvidkorejas, kas bija devušies medusmēneša ceļojumā, svētdien ziņo Itālijas aģentūra ANSA, atsaucoties uz glābējiem.

Jaunais vīrs un sieva, kas abi ir 29 gadus veci, atrasti viena no apakšējo klāju kajītēm. Glābēji staigājuši pa viņu klāju, skaļā balsī aicinot atsaukties tos, kuri vēl varētu būt kajītēs, un viņi atsaukušies.

Abu izglābto veselības stāvoklis ir labs.

Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" piektdienas vakarā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānijā. 290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā. Bojāgājušie ir divi tūristi no Francijas un apkalpes loceklis no Peru.

40 līdz 60 cilvēki pazuduši. Apmēram 70 cilvēki ievainoti.

Kuģa korpusā ir vismaz 90 metrus gara plaisa, un tā labā puse atrodas pilnībā zem ūdens.

Robežsargi no kuģa evakuējuši vairāk nekā 4200 cilvēku. Lielākā daļa evakuēti ar glābšanas laivām, bet evakuācijā tika iesaistīti arī helikopteri.

No 3200 pasažieriem, kas bija uz kuģa, apmēram 1000 bija Itālijas, 500 - Vācijas un 160 - Francijas pilsoņi. Pasažieru vidū bija arī vairāki desmiti Ukrainas un Dienvidkorejas pilsoņu.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kas ir Itālijas pilsonis, sestdienas vakarā tika aizturēts. Viņš bija pametis kuģi, kad uz tā vēl atradās cilvēki. Viņam izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu, kuģa avārijas izraisīšanu un kuģa pamešanu. Kapteinis apgalvo, ka klints, uz kura uzskrējis kuģis, neesot iezīmēta kartē.

"Costa Concordia" braucienu bija sācis no no Savonas ostas Itālijas ziemeļos. Pirms katastrofas tas bija izgājis no Čivitavekjas ostas Itālijas vidienē. Tam bija paredzēts ieiet Palermo un Kaljari ostās Itālijā, Palmā de Maljorkā un Barselonā Spānijā un Marseļā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!