Foto: AP/Scanpix

Tā dēvētajā noklausīšanās skandālā, kas pagājušā gada vasarā satricināja Poliju, parādījušies vēl 11 līdz šim nezināmi poļu amatpersonu sarunu ieraksti, kurus Galvenais antikorupcijas birojs (CBA) nodevis ģenerālprokuroram, ceturtdien ziņo Polijas Radio.

Šie slepeni izdarītie ieraksti papildina to ierakstu klāstu, kas tikuši izdarīti vienā no Varšavas restorāniem, kad tur ieturējušies politiķi un citas sabiedrībā pazīstamas personas, un kuru saturu 2014.gada vasarā publiskoja nedēļas žurnāls "Wprost".

Šajā lietā, kas satricināja valdību un izpelnījās plašu mediju uzmanību, apsūdzības izvirzītas jau četriem cilvēkiem, kuru vidū ir restorāna darbinieki un kāds uzņēmējs.

Gan CBA, gan ģenerālprokuratūra atteicās atklāt, kuru personu sarunas fiksētas jaunajos ierakstos. CBA atteicās atklāt arī to, kādā veidā šie ieraksti nokļuvuši biroja rīcībā.

Iepriekš šonedēļ ģenerālprokurors Andžejs Seremets paziņoja, ka izmeklēšana noklausīšanās skandāla lietā tikšot pabeigta jūnijā.

Starp iepriekš atklātībā nonākušajiem ierakstiem bija, piemēram, toreizējā ārlietu ministra Radoslava Sikorska saruna ar bijušo finanšu ministru Jaceku Rostovski, kurā Sikorskis izteicās, ka "poļu-amerikāņu alianse ir bezjēdzīga, pat kaitīga, jo dod poļiem viltus drošības sajūtu".

Kāda cita ierakstītā saruna starp centrālās bankas vadītāju Mareku Belku un iekšlietu ministru Bartlomeju Senkeviču liecināja, ka toreizējā premjerministra Donalda Tuska valdība ar banku, iespējams, noslēgusi vienošanos par finanšu ministra Rostovska padzīšanu no kabineta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!