Otrdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzrunā tautai apsūdzējis pašpasludināto "Doņeckas tautas republiku" (DTR) Doņeckas autobusa traģēdijā un paziņojis par vēl vienu mobilizācijas vilni, vēsta aģentūra UNIAN.

Vēstīts, ka otrdien Doņeckā kaujinieki raidīja raķeti autobusā, kā rezultātā bojā gājuši desmit civiliedzīvotāji, bet aptuveni 13 ir ievainoti.

Ukrainas prezidents izteicis līdzjūtību bojāgājušajiem un par vainīgo uzbrukumā autobusam nosaucis DTR, salīdzinot notikumu ar nesenajiem teroraktiem Francijā. Viņš norādījis, ka notikušais atšķiras no citiem gadījumiem ar savu "nežēlīgumu" un no tā "dvēsele kļūst auksta".

Porošenko atzīmējis, ka separātisti apzināti nogalinājuši desmit civiliedzīvotājus, starp kuriem ir 14 gadus veca meitene. "Šīs nāves ir uz apvienotās DTR un LTR (Luhanskas tautas republikas) bandas sirdsapziņas un to cilvēku, kas aiz tās stāv, no kuru rokām tā barojas. Kas to apbruņo, dresē un iedvesmo asiņainajiem noziegumiem. Mūsu karavīri spējīgi sniegt cienīgu atbildi. Un tie, kas šodien atkal šturmēja Doņeckas lidostu, to sajuta uz savām ādām," paziņojis prezidents.

Viņš piebildis, ka trešdien parakstīs lēmumu par kārtējo mobilizācijas vilni, kas ļaus pastiprināt pārvietošanos pie teritorijas, kas atrodas kaujinieku kontrolētajā Donbasa rajonā.

"Esmu pārliecināts, ka Ukrainas tauta atbalstīs šo lēmumu, un mobilizācija noritēs veiksmīgi," viņš teica. Ukrainas prezidents atzīmējis, ka joprojām vēlas atrisināt konfliktu Donbasā miera ceļā. "Darīju, daru un darīšu visu iespējamo un pat neiespējamo," sacīja Porošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!