Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins slepeni piešķīris savas valsts pilsonību gāztajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un viņa tuvākajiem sabiedrotajiem, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministra padomnieku Antonu Geraščenko, vēsta aģentūra UNIAN.

Krievijas pilsonību ieguvis arī bijušais Ukrainas ģenerālprokurors Viktors Pšonka un bijušais premjerministrs Mikola Azarovs.

"Janukoviča, Pšonkas un Azarova ģimenēm izdevās vienoties ar Putinu par Krievijas pilsonības piešķiršanu," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Gerašcenko.

"No operatīvo avotu informācijas es uzzināju, ka pilsonību Ukrainas nodevējiem piešķirta ar slepenu Krievijas prezidenta Putina rīkojumu kā apbalvojums par labu kalpošanu, sagraujot nacionālo drošību, aizsardzību, tiesībsargājošo un ekonomisko sistēmu," izceļ politiķis.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) jūnijā paziņoja, ka Krievija un Janukovičs Krimas okupācijai un nemieriem Ukrainas austrumos gatavojušies jau pirms šiem notikumiem.

Vēstīts, ka pēc februāra asiņainajām demonstrantu un drošības spēku sadursmēm Kijevā, Janukovičs no Ukrainas aizbēga un tagad atrodas Krievijā. Zināms, ka savu rezidenci pie Kijevas Janukovičs pametis ar helikopteru.

Vēlāk Janukovičs uzstājās preses konferencē Rostovā pie Donas Krievijā, kurā norādīja, ka joprojām ir leģitīms Ukrainas prezidents.

No Ukrainas aizbēga arī citas augstas amatpersonas, piemēram, ģenerālprokurors Viktors Pšonka, kura greznā māja pārsteidza Ukrainas iedzīvotājus, un Iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, kā arī bijušais premjers Azarovs, kuram piederot savrupmāja elitārā Piemaskavas rajonā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!