Saūda Arābijas galvenais garīgais līderis šeihs Salmans al Avda aicinājis musulmaņus nelūgt par neticīgo iznīcināšanu, otrdien vēsta BBC.

Lūgums par to tiek bieži atkārtots arābu valstī tradicionālās piektdienas lūgšanas beigās, kas, pēc daudzu kritiķu viedokļa, ir pārmērīga radikālisma piemērs jauniešiem.

Kā norādīja šeihs Salmans al Avda, šādas lūgšanas ir pretrunā ar šariatu. Viņš tomēr piebilda, ka tās ir pieļaujamas gadījumos, ja tiek aizskartas musulmaņu intereses. Līdz ar to garīdznieka aicinājums var neradīt nekādu ietekmi uz Saūda Arābijas radikāļiem, kas iestājas pret ASV vai Izraēlu.

Lūgums par nāvi neticīgajiem, pēc kritiķu viedokļa, kalpo par publisku naida apliecināšanu pret citām reliģijām un kultūrām, un tam ir būtiska ietekme jauniešu audzināšanā.

Šis jautājums kļuvis par galveno debašu jautājumu par to, kā reformēt islāma pasniegšanu, pēc 2001. gada 11. septembra terora aktiem ASV. Toreiz uzbrukumu īstenošanā Ņujorkā piedalījušies 19 musulmaņi, lielākā daļā no kuriem nāca no Saūda Arābijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!