Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas Nacionālās koalīcijas (SNK) - lielākās opozīcijas grupējumu savienības - priekšsēdētājs Ahmeds Moazs al Hatibs svētdien paziņojis par atkāpšanos no amata.

"Es paziņoju par atkāpšanos no Sīrijas Nacionālās koalīcijas, lai varu strādāt ar brīvību, kas nav iespējama, esot par vadītāju oficiālā institūcijā," savā kontā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis al Hatibs.

"Pēdējo divu gadu laikā mūs slaktējis nedzirdēti ļauns režīms, kamēr pasaule uz to noraudzījusies. (..) Visa šī Sīrijas infrastruktūras iznīcināšana, desmitiem tūkstošu cilvēku aizturēšana un cita veida ciešanas bijušas nepietiekamas, lai starptautiskā sabiedrība pieņemtu lēmumu ļaut tautai aizstāvēt sevi," teikts al Hatiba paziņojumā.

"Mūsu vēstījums visiem ir, ka Sīrijas tauta pati pieņems savus lēmumus. Es esmu devis solījumu mūsu dižajai tautai, ka atkāpšos, ja tiks šķērsota kāda no sarkanajām līnijām. Šodien es pildu savu solījumu," paziņojis al Hatibs.

Mediji ziņo, ka viņš jau kādu laiku vēlējies atkāpties, jo nespējis saprasties ar pagājušajā nedēļā ievēlēto nemiernieku kustības premjerministru Gasanu Hito.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!