Foto: AFP/Scanpix
Vismaz 16 Indijas karavīru gājuši bojā sniega lavīnās Himalaju kalnu Kašmiras reģionā, ceturtdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Divas lavīnas pārklāja Indijas armijas nometnes Davārā un Sonamargā, kas atrodas tuvu ļoti militarizētajai kontroles līnijai Indijas un Pakistānas strīda teritorijā Kašmirā.

Indijas aizsardzības nozares pārstāvis, kas vēlējās palikt anonīms, norādīja, ka Davārā gājuši bojā 13 karavīri, trīs pazuduši bez vēsts, bet vēl 15 izrakti no sniega apakšas dzīvi, savukārt Sonamargā, kas vasarā ir populārs Indijas tūristu galamērķis, sniega lavīnā gājuši bojā trīs karavīri.

Notiek glābšanas darbi, lai atbrīvotu zem sniega apraktos cilvēkus. Glābšanas darbus apgrūtina sliktie laikapstākļi. Precīzs skaits cilvēku, kas atrodas zem sniega, nav zināms.

Kalnainais Kašmiras reģions, ko pārsvarā apdzīvo musulmaņi, ir sadalīts divās daļās kopš 1947.gada, kad beidzās Lielbritānijas koloniālā pārvalde. Gan Indija, gan Pakistāna ir pieteikusi savas tiesības uz visu teritoriju, kas pašlaik ir sadalīta abu valstu starpā ar tā dēvēto kontroles līniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!