Foto: Reuters/Scanpix
Marta vidū Šveicē notikušās 28 cilvēku dzīvību laupījušās autobusa katastrofas iemesli nav saistīti ar autobusa tehnisko stāvokli, secināts ekspertīzes slēdzienā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Eksperti atzinuši, ka avārijā nebija iesaistīts kāds cits transportlīdzeklis, tāpat traģēdijā nav vainojams slikts ceļa stāvoklis vai autobusa tehniskie bojājumi. Izmeklēšana turpinās, un eksperti vērtē autobusa šofera darbības.

Eksperti cer līdz vasaras beigām saņem bojāgājušā autobusa vadītāja toksikoloģiskās ekspertīzes rezultātus, taču jau pašlaik ir zināms, ka viņa asinīs nav konstatēts alkohols.

Iepriekš izmeklētāji nav guvuši apstiprinājumu versijai, ka avārijas iemesls ir mēģinājums nomainīt DVD disku dažas sekundes pirms traģiskā negadījuma.

Jau vēstīts, ka Šveices dienvidrietumos marta vidū notika autobusa avārija, kurā gājuši bojā 28 cilvēki, tai skaitā 22 bērni. Beļģijā reģistrētais autobuss ietriecās autosatiksmes tuneļa sienā Valē kantona Sjēras pilsētā.

Autobusā bija 52 pasažieri no divām Flandrijas pilsētām, kuri pēc Šveices Annivjē ielejā pavadītām slēpošanas brīvdienām devās atpakaļ uz dzimteni.

Nezināmu iemelsu dēļ autobuss aizķēris tuneļa labās puses sienu, pēc kā tas aizsviests uz pretējo pusi un ietriecies tuneļa sienas izvirzījumā piespiedu apstāšanās zonas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!