Foto: stock.xchng
Kristiešu aktīvisti pareizticīgo garīdznieku vadībā ceturtdien apturēja nelielu homoseksuāļu gājienu Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, uzbrūkot tā dalībniekiem un saplēšot viņu plakātus.

Apmēram 20 cilvēki pievienojās gājienam, turot rokās homoseksuāļus simbolizējošos varavīksnes karogus, kā arī paštaisītus plakātus ar tādiem saukļiem kā "Izbeigt homofobiju".

"Valda liela diskriminācija, un mēs vēlamies parādīt, ka homoseksuālisms nav drauds sabiedrībai," teica viena no gājiena dalībniecēm Anna Belobrova.

Tomēr pareizticīgo garīdznieku grupa un viņu atbalstītāji izveidoja improvizētu nožogojumu, lai apturētu gājienu, pirms tas sasniedz Gruzijas parlamentu, izkliedzot apvainojumus un iedunkājot dažus no gājiena dalībniekiem.

"Kā var reklamēt tādas lietas ielās, kur ir arī bērni? To nedrīkst pieļaut," teica viens no garīdzniekiem, kas atteicās nosaukt savu vārdu.

Policija notiekošajā iesaistījās pēc tam, kad sākās vardarbīgas sadursmes, un aizturēja vismaz trīs cilvēkus.

"Tas parāda, ka Tbilisi ir ilgs ceļš ejams, lai kļūtu par eiropeisku pilsētu. Gaidījām negatīvu redakciju, bet nedomājām, ka mums uzbruks," teica viena no gājiena organizatorēm tiesību aizstāvju grupas "Identoba" pārstāve Natja Gvianišvili.

Pareizticīgā baznīca Gruzijā ir ļoti ietekmīga.

Gruzijā homoseksuālisms plaši tiek uzskatīts par nepieņemamu un reti publiski tiek pausts atbalsts homoseksuāļu tiesībām.

Gājiens ceturtdien tika rīkots, lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju un transfobiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!