Foto: Reuters/Scanpix

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kura izcieš septiņu gadu ieslodzījumu, pirmdien paziņoja, ka atkal pieteikusi badastreiku, un šoreiz tādēļ, lai protestētu pret to, ka nedēļas nogalē notikušajās parlamenta vēlēšanās esot tikuši viltoti rezultāti.

"Es piesaku badastreiku kā protesta zīmi pret vēlēšanu falsifikāciju," teikts Timošenko paziņojumā, kuru žurnālistiem Harkovā nolasīja Timošenko advokāts Sergejs Vlasenko.

Viņš sacīja, ka Timosenko paziņojumu par badastreika pieteikšanu iesniegusi Valsts sodu izpildes dienestā. Viņa atteikusies no ēdiena un dzerot tikai ūdeni.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka valdošā Reģionu partija svētdien notikušajās vēlēšanās varētu būt ieguvusi vairāk nekā pusi mandātu. Timošenko Apvienotās opozīcijas "Tēvzeme" paralēli veiktā balsu skaitīšanā konstatēts, ka Reģionu partijas pārsvars pār to ir mazāks nekā oficiāli paziņotajos rezultātos. Līdzīgs rezultāts bijis arī nobalsojušo vēlētāju aptaujās.

Timošenko pagājušajā gadā tika piespriests septiņu gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kuru viņa izcieš kolonijā Harkovā, bet ekspremjere pauž viedokli, ka tiek vajāta politisku iemeslu dēļ. Timošenko šogad aprīlī un maijā rīkoja badastreiku 19 dienas, protestējot pret to, ka, viņu piespiedu kārtā pārvedot uz slimnīcu, pret viņu esot izmantota vardarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!