Foto: Reuters/Scanpix

Interneta lietotāji no Turcijas ziņo, ka valstī bloķēta piekļuve sociālajam tīklam “Twitter”. Daļai vietnes apmeklētāju parādās valsts telekomunikāciju regulatora paziņojums, kurā norādīts, ka, izpildot tiesas lēmumu, ir piemēroti “aizsardzības pasākumi”, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tas notiek pēc tam, kad Turcijas premjers Redžeps Tajips Erdogans draudēja "aizslaucīt" "Twitter", kurā parādījās apsūdzības par premjera un viņa tuvākā cilvēku loka korupciju.

"Man pilnīgi vienalga, ko saka starptautiskā sabiedrība. Visi redzēs Turcijas Republikas spēku," ceturtdien paziņoja Erdogans.

Pirms tam daži "Twitter" lietotāji bija publicējuši dokumentus, kuri liecinot par korupciju, kas saistīta ar premjeru. Erdogans šīs apsūdzības noliedz.

Premjera birojs norāda, ka "Twitter" administratori nav reaģējuši uz Turcijas tiesas lēmumu izņemt no vietnes dažas publicētās saites, tāpēc Ankara bija spiesta rīkoties. "Twitter" līdz šim nav nācis klajā ar publiskiem komentāriem par šo lietu.

Turcijā ir aptuveni 10 miljoni "Twitter" lietotāju.

Divus gadus Turcijā bija bloķēta video koplietošanas vietne "YouTube", jo tur bijuši video, kas apvainojuši valsts dibinātāju Mustafu Kemalu Ataturku. "YouTube" aizliegums Turcijā atcelts 2010. gadā.

Jau vēstīts, ka Turcijā izcēlies plašs korupcijas skandāls, kas metis ēnu pār Erdogana tuvākajām aprindām, apdraudot viņa izredzes šogad gaidāmajās vēlēšanās pretendēt uz prezidenta amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!