Foto: AFP/Scanpix

Apsūdzot kara propagandas un vardarbības izplatīšanā, Ukrainā aizliegti 14 Krievijas televīzijas kanāli, otrdien, 19. augustā, savā sociālā tīkla "Facebook" profilā paziņojis Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Geraščenko.

Turpmāk Ukrainas kabeļu operatoriem varēs uzlikt lielus naudas sodus vai pat atsaukt to licences, ja kabeļu operātori translēs kādu no 14 aizliegtajiem Krievijas kanāliem Ukrainā, vēsta Krievijas valsts atbalstītais medijs "Russia Today" (RT).

Geraščenko savā "Facebook" profilā raksta, ka Ukraina ir suverēna valsts, un tai ir jāaizstāv sava mediju telpa no Krievijas agresijas, ka provocē naidu starp dažādām grupām Ukrainā.

Plānots, ka tiks uzraudzīts vai aizliegtie kanāli netiks demonstrēti, tai skaitā, viesnīcās, sanatorijās un slimnīcās.

Jau jūlijā stājās spēkā aizliegums daļai Krievijas kanālu, taču daļa operatoru turpināja pārraidīt televīzijas kanālus austrumos, par spīti likumam.

Aizliegums ietver visus Krievijas valsts televīzijas kanālus un lielās reģionālās raidorganizācijas.

Geraščenko norādīja, ja Krievija mēģinās pastiprināt televīziju signālu stiprumu Austrumukrainā, tad Ukraina varētu izmantot tehniku, kas saglabājusies no padomju laikiem, kas tolaik bloķēja tādu kanālu kā BBC nonākšanu padomju savienībā.

Ukrainā aizliegti šādi Krievijas televīzijas kanāli: "Channel One. World Feed", "RTR-Planeta", "Rossiya 24", "NTV-Mir", "TVCI", "Rossiya 1", "NTV", "TNT", "Peterburg 5", "Zvezda", "REN-TV", "RT", "Life News" un "RBK-TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!