Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas mediji piektdien izplatījuši fotogrāfijas, kurās redzamas hematomas uz notiesātās bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko ķermeņa. Zilumi esot iegūti pēc viņas piespiedu pārvešanas uz slimnīcu 20. aprīlī, vēsta aģentūra "Itar – Tass".

Publiskotajās bildēs redzami zilumi un asinsizplūdumi uz Timošenko ķermeņa. Tie fiksēti arī tiesu medicīnas ekspertu parakstītā atzinumā. Šie materiāli esot demonstrēti arī ārvalstu diplomātiem.


Jau vēstīts, ka Timošenko aizstāvis paziņojis, ka notiesātā 20. aprīlī uzsākusi badastreiku, lai protestētu pret "notiekošo valstī" un pret to, kas ar viņu notiek soda izciešanas vietā.

20.aprīļa vakarā muguras sāpju dēļ Timošenko tika pārvesta no cietuma uz slimnīcu, bet 22.aprīlī jau tika nogādāta atpakaļ kolonijā. Timošenko aizstāvis Sergejs Vlasenko paziņoja, ka uz slimnīcu viņa nogādāta ar varu un pret savu gribu, kā dēļ viņas ķermenis esot vienos zilumos.

Dienu pirms Timošenko nogādāšanas slimnīcā pret viņu sākta jauna tiesas prāva par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu laikā, kad viņa 90.gados vadīja enerģētikas uzņēmumu "United Energy Systems of Ukraine". Timošenko tiesu neapmeklēja muguras sāpju dēļ. 

Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet triju gadu laikā pēc soda izciešanas būs aizliegts ieņemt valsts amatus.
Rietumvalstis pauž viedokli, ka Timošenko, kas ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!