Foto: AFP/Scanpix

Turpinoties sīvām kaujām par Doņeckas lidostu, Ukrainas spēki savas pozīcijas noturējuši, svētdien paziņojis Ukrainas valdības pretterorisma operācijas pārstāvis sakariem ar presi Andrijs Lisenko.

Pulkvedis norādījis, ka no lidostas tiek evakuēti ievainotie, bet prokremliskie kaujinieki turpina intensīvas artilērijas apšaudes. Ukraiņu karavīru pozīcijas apšaudītas no reaktīvajām raķešu sistēmām "Grad", kas izvietotas tieši dzīvojamo namu kvartālos, tomēr viņiem izdevies neatdot lidostu.

Lisenko informējis žurnālistus, ka diennakts laikā krituši četri un ievainoti 32 Ukrainas karavīri, piebilstot, ka ievainoto evakuācijā vajadzības gadījumā tiks iesaistīta aviācija.

Tikmēr internetā parādījies videoieraksts, kurā redzami Ukrainas tanki, kas dodas Doņeckas lidostas virzienā, bet mediji no rīta ziņoja, ka Ukrainas armijai dota pavēle "atklāt uguni sektorā B", proti, uz rietumiem no Doņeckas.

Vakarpusē mediji arī vēsta, ka Doņeckā uzspridzināts tilts, bloķējot nokļūšanu pilsētā no ziemeļu puses. Sociālajos tīklos izplatās ziņas, ka to izdarījuši prokremliskie kaujinieki.

Lisenko arī pastāstījis par jauniem pierādījumiem, ka traģēdijā Volnovahas pilsētā, kur šonedēļ līdzās pasažieru autobusam sprāga raķete "Grad", nogalinot 12 un ievainojot 18 mierīgos iedzīvotājus, vainīgi prokremliskie kaujinieki.

Pēc viņa teiktā, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas īpašās novērošanas misijas eksperti izpētījuši divas sprādziena bedres katastrofas vietā un secinājuši, ka raķetes raidītas "no ziemeļu-ziemeļaustrumu puses, proti, nelikumīgo bruņoto grupējumu kontrolētās teritorijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!