Raidsabiedrības "Reuters" reportieri nofilmējuši, kā Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons dodas četru minūšu garajā braucienā no savas rezidences Douningstrītā līdz Bekingemas pilij.

Kamerons pirmdien oficiāli izsludināja priekšvēlēšanu kampaņas sākumu drīzumā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām un, kā to prasa formalitātes, pirms tam tikās ar karalieni Elizabeti II, lūdzot viņai atlaist parlamentu.

Stāvot pie savas rezidences durvīm, Kamerons pēc vizītes pie karalienes paziņoja, ka vēlēšanas notiks 7.maijā un līdz tam viņš izbraukās visu valsti, nesot vienu vēsti, proti, ka kopā iespējams nodrošināt valsts attīstību.

"Lielbritānija ir uz pareizajām sliedēm," norādīja Kamerons, uzskaitot valdības ekonomiskos sasniegumus un piebilstot, ka Lielbritānija atradusies uz robežas, kad viņš nācis pie varas 2010.gadā pēc 13 gadus ilgas leiboristu valdīšanas.

"Jūs varat izvēlēties ekonomiku, kas aug (..), vai jūs varat izvēlēties [opozīcijā esošo leiboristu līdera] Eda Milibenda ekonomisko haosu," norādīja Kamerons.

Atbilstoši pētījumu centra "ComRes" aptaujai, kas veikta pēc telekanāla ITV un laikraksta "Daily Mail" pasūtījuma, konservatīvie ar 36% šobrīd par četriem procentpunktiem apsteidz leiboristus, par kuriem balsot gatavi 32%. Tas ir lielākais pārsvars kopš 2010.gada septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!