Trešdien, 7. oktobrī, Krievijas karakuģi no Kaspijas jūras pa aptuveni 1500 kilometru attālumā esošiem mērķiem Sīrijā izšāva 26 spārnotās raķetes. Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi video, kurā redzama šo moderno ieroču palaišana.

Videokrātuvē "YouTube" ievietotajā ierakstā redzams, kā, atstājot aiz sevis dūmu vērpetes, raķetes ar spožām dzinēju radītām ugunīm paceļas gaisā no kuģiem.

Animācijas veidā parādītas spārnoto raķešu "Kalibr NK" lidojuma trajektorijas, no Kaspijas jūras sasniedzot Vidusjūras piekrastes valsti Sīriju.

Kadrs no video

Saskaņā ar Krievijas amatpersonu teikto, no četriem kuģiem palaistās raķetes raidītas pa 11 mērķiem, kas saistīti ar radikālo džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Kopš pagājušās nedēļas Krievija Sīrijā veic regulārus uzlidojumus, apgalvojot, ka tās mērķi ir "Islāma valsts" pozīcijas. Tikmēr Rietumvalstis un Turcija apgalvo, ka Krievijas uzlidojumi galvenokārt mērķēti pa Sīrijas prezidenta Bašara al Asada oponentu pozīcijām. Tostarp tiek ziņots, ka Krievija iznīcinājusi ASV apbruņoto opozīcijas spēku ieroču krājumus un bāzes.

ASV Valsts departaments paziņoja, ka vairāk nekā 90% Krievijas triecienu nav bijuši vērsti ne pret grupējumu "Islāma valsts", ne pret grupām, kas saistītas ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda".

Pastāv bažas, ka Maskavas patiesais mērķis ir nosargāt Asada režīmu, saglabājot savas intereses valstī, kurā atrodas Krievijas vienīgā militārā bāze ārpus bijušās PSRS, kas turklāt nodrošina Maskavas klātbūtni Vidusjūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!