Sestdien agri no rīta gandrīz visā Doņeckā dzirdamas artilērijas zalves, bet Ukrainas karavīri turpina aizsargāt pozīcijas Doņeckas lidostā, kas pēdējās dienās pakļauta nemitīgiem uzbrukumiem, vēsta "Korrespondent.net".

Artilērijas grāvieni pilsētā sākuši skanēt piecos no rīta, informē pilsētas padomes preses dienests. Savukārt piektdien apšaudes rezultātā sagrautas astoņas dzīvojamās ēkas un vairākas garāžas. Ap sestdien situācija pilsētā saglabājas saspringta un dzirdami atsevišķi artilērijas šāvieni.

Tikmēr pretterorismas operācijas štābs ziņo, ka Ukrainas karavīri joprojām pilnībā kontrolē Doņeckas lidostu, kur piektdien cīņu laikā prokrieviskie kaujinieki ielauzušies vecā termināļa ēkas pirmajā stāvā. Diennakts laikā lidosta piedzīvojusi trīs uzbrukumus.

Terminālī izcēlās ugunsgrēks, liesmas kauju rezultātā pārņēma arī vairākas dzīvojamās ēkās, ziņo aģentūra UNIAN. Atvairot kaujinieku uzbrukumu, piektdien Doņeckas lidostā gājis bojā viens, bet ievainoti trīs karavīri, informē Nacionālās drošības un aizsardzības padome.

"Doņekas Tautas Republikas" pārstāvji Krievijas medijiem apliecinājuši, ka lidostu nav ieņēmuši, bet separātisti kontrolējot daļu lidostas, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Vēstīts, ka turpinoties kaujām par Doņeckas lidostu, piektdien prokrieviskie kaujinieki ielauzušies vienā no kompleksā ēkām.

Šonedēļ internetā publicēts no prokrievisko kaujinieki puses filmēts video par kauju pie Doņeckas lidostas.

Vēstīts, ka Doņeckas lidosta pēdējās dienās piedzīvo pa vairākiem uzbrukumiem dienā.

Bijušais Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Nikolajs Malomužs Ukrainas medijiem skaidroja, ka Minskas miera sarunās spriests par Doņeckas lidostas apmaiņu pret citām teritorijām pie Doņeckas. Tomēr lidostas nodošana pretiniekam radītu priekšnosacījumus, lai Krievijas puse tur izveidotu spēcīgu militāro bāzi, apgalvo Malomužs, papildinot, ka Krievija lidostu grib ieņemt tuvākajās dienās.

Ukrainas karavīri, kuri aizsargā kaujās sagrauto lidostu, trešdien atvairījuši četrus uzbrukumus, bet ceturtdien sešos no rīta sākusies jauna kaujinieku ofensīva.

Svētdien lidosta piedzīvojusi vairākus tanku uzbrukumus, bet kādā video redzams, kā kaujinieki no mīnmetēja apšauda lidostu, uguni koriģējot ar bezpilota lidaparātu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!