Otrdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē tiesa piesprieda četrus gadus ilgu cietumsodu 32 gadus vecam vīrietim, kas nodēvēts par gada stulbāko bankas aplaupītāju.
Tiesājamais sākumā bankā pajautājis, cik naudas viņa kontā atlicis, bet pēc tam, piedraudot kasierim, nozadzis 14 260 eiro (10 022 latus). To darot, viņš uz bankas letes aizmirsis savu kredītkarti.

Pēc nozieguma vīrietis devies uz savu bankas nodaļu un iemaksājis daļu naudas, lai segtu konta pārtēriņu. Viņš arī paziņojis par savas kredītkartes nozaudēšanu.

Kad vietējās bankas darbinieki ievadījuši vīrieša informāciju datorā, viņi nespējuši noticēt savām acīm. Tikai pirms mirkļa pazaudētā karte atrasta citā bankā, kas nupat aplaupīta.

Vietējā banka aizkavēja aplaupītāju, iesaistīdama viņu ilgā sarunā, kamēr paslepus izsauca policiju, kas noziedznieku arī arestēja. Viņa jakas kabatā joprojām atradās virtuves nazis, kuru laupītājs bija izmantojis, lai iebiedētu kasieri.

Tiesā pat vīrieša advokāts pieļāva iespējamību, ka viņa aizstāvamais rīkojies "nemākulīgi".

Izrādījās, vīrietis ir bijušais Serbijas policists, kas 2003.gadā pavadījis brīvdienas Vīnē, saticis kādu sievieti, pēc pāris mēnešiem apprecējies ar viņu un palicis Austrijā.

Tomēr sieva drīz viņu pametusi un aizgājusi pie cita. Iepriekšējā vakarā pirms laupīšanas viņš nospēlējis savu pēdējo naudu "700 eiro (492 latus) 30 minūtēs". Tad izmisušais vīrietis nolēmis: ja viņam nav sievietes, viņam vajadzīga vismaz nauda, laupītājs klāstīja tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!