Krievijas Habarovskas novadā skolēni izdomājuši spēli ar nosaukumu "Reanimators", kuras gaitā bērni žņaudz viens otru līdz samaņas zaudēšanai un pēc tam atdzīvina. Šajā spēlē jau gājis bojā 13 gadus vecs skolnieks, piektdien ziņo laikraksts "Rossijskaja gazeta".

Kā ziņo izdevums, rajona izmeklētājiem bija vajadzīgi 11 mēneši, lai ierosinātu krimināllietu par bērna bojāejas faktu. Sākumā kā nāves cēlonis tika minēta pašnāvība.

Bojāgājušā zēna Antona Kļepača māte Irina jau bēru dienā izdzirdējusi citu dēla bojāejas versiju. "Kāds no zēniem, kuri bija atnākuši atvadīties no Antona, ierunājās par kaut kādu spēli "Reanimators", kurā mans dēls it kā neesot izturējis pārbaudi. Tobrīd es nepievērsu uzmanību tam, ko runā bērni. Šo vārdu jēgu es sapratu tikai nākamajā dienā, kad mēģināju runāt ar kaimiņu puiku," viņa stāstīja.

Izmeklētājs pastāstījis Irinai Kļepačai, ka skolēni žņaudz pārbaudāmajam kaklu tikmēr, kamēr viņš zaudē samaņu, un pēc tam atdzīvina viņu. Tā tiek noteikts, kurš "ir cienīgs uzturēties vienaudžu sabiedrībā, bet kurš kļūs par izstumto". Daudzi bērni, baidoties nokļūt melnajā sarakstā, piekrīt riskantajam pārbaudījumam. Antons Kļepačs atteicies no pārbaudījuma un, visticamāk, ticis nožņaugts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!