Foto: F64
Advokāts Aldis Gobzems plāno veidot biedrību, kas bez atlīdzības pētīšot Zolitūdes traģēdijas iemeslus.

Kā informē Gobzems, biedrība būšot turpinājums sociālajā tīklā "Facebook" viņa izveidotajai sadaļai "Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!".

Ceturtdien, 19.decembrī, Gobzems rīko preses konferenci, kurā informēs par pasākumu "Laternu stundā", kas plānots 21.decembrī Lucavsalā, kā arī sniegs viedokli par tiesībsargājošo institūciju rīcību Zolitūdes traģēdijā. Tāpat Gobzems stāstīs par juridiskajām darbībām, kādas ir veiktas līdz šim un kādas plānotas nākotnē saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Preses konferencē piedalīsies Zolitūdes traģēdijā cietušais Oskars Bonus, kurš sniegs viedokli par Sabiedriskās izmeklēšanas komisijas rīcību. Tāpat preses konferencē piedalīsies pasākuma "Laternu stundā" Lucavsalā idejas autors un cietušā tuvinieks Valdis Čerņenoks. Tāpat preses konferencē piedalīsies advokāti Anete Rubene un Armands Rasa.

Jau ziņots, ka advokāts Gobzems un viņa kolēģi novērsuši trūkumus Zolitūdes traģēdijā cietušo pieteikumā tiesai par 100 miljonu latu piedziņu no "Maxima" lielveikala būvētājiem, attīstītājiem un Rīgas domes. Rīgas apgabaltiesā iesniegts Zolitūdes traģēdijā cietušo prasības pieteikums par 100 miljonu latu piedziņu no tirgotāja SIA "Maxima Latvija", būvuzņēmuma "Re&Re", sagruvušās ēkas īpašnieka SIA "Tineo", ēkas attīstītāja SIA "Homburg Zolitūde" un Rīgas domes.

21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!