Foto: PantherMedia/Scanpix
Atsaucoties uz nedēļas sākumā publicēto rakstu par krūšu novecošanas iemesliem, piedāvājam "Daily Mail" apkopotos ekspertu ieteikumus un galvenos norādījumus, lai krūtis to ādas tvirtumu un jauneklīgu izskatu nezaudētu pēc iespējas ilgāk.

Risinājumi bez ķirurģiskas iejaukšanās

Bieži vien sievietes mēdz teikt, ka atkārtotas dzemdības un vairāku mazuļu iznēsāšana un zīdīšana ir sabojājusi viņu augumu. Tā iemesls ir paaugstināts estrogēna līmenis organismā, kas veicina saistaudu izstiepšanos. Protams, pēc grūtniecības un mazuļa zīdīšanas saistaudi atkal saraujas, tomēr tie nekad neatgriezīsies iepriekšējā stāvoklī, teic speciālisti.

Tiesa, dekoltē zonas pievilcību var atgriezt ar dažādām procedūrām, piemēram, lāzera starojums un ķīmiskais pīlings uzlabo ādas stāvokli, padarot to gludāku un starojošāku.

Tāpat populāra ir tā dēvētā "vampīru terapija", kuras laikā no cilvēka tiek paņemtas asinis, attīrītas no ftalātiem un tad injicētas atpakaļ ādā. Līdzīga procedūra tiek piekopta arī, izmantojot cilvēka taukus un injicējot tos nepieciešamajās ķermeņa daļās, tā padarot ādu gludāku.

Gulēšanas paradumu maiņa

Nav noslēpums, ka nepareiza gulēšanas poza var radīt dažādu grumbiņu un dubultzoda veidošanos. Tāpat tā veicina vertikālu rievu veidošanos krūšu bedrītē un, ja ādu apskādējusi pārlieka sauļošanās, tad defekts kļūst vēl izteiktāks.

Šai sakarā eksperti iesaka gulēt uz muguras, kā arī atturēties no gulēšanas stingrā krūšturī, tā vietā izvēloties mīkstu un elastīgu apakšveļu, kas krūtis vienu no otras neatdala.

Rūpējies par krūtīm arī sportojot

Krūtis ietekmē tie paši novecošanas faktori, kas skar pārējo ķermeni. Bet, tā kā tās balsta tikai āda un tās elastība, šie faktori krūšu vizuālajam izskatam kaitē krietni vairāk.

Viens no lielākajiem kaitēkļiem pievilcīgai dekoltē zonai ir gravitācijas spēks. Kā izrādās, sievietei ejot, krūtis cilājas aptuveni 33 procentu trajektorijā no to miera stāvokļa, savukārt, nodarbojoties ar sportu, to audi tiek stiepti vēl vairāk.

Pētnieki atklājuši, ka piemērota sporta krūštura valkāšana fizisko aktivitāšu laikā mazina krūšu kustība par 80 procentiem. Tāpat ir īpaši svarīgi trenēt muguras un krūtīm apkārt esošos muskuļus, tādējādi palielinot to balsta sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!