Foto: Mavrix/Scanpix
Krūšu implanti var pozitīvi ietekmēt sievietes seksuālo dzīvi, vēsta "Fox News". Jauns pētījums liecina, ka sievietes, kuras ar plastiskās ķirurģijas palīdzību ir palielinājušas savu krūšu izmēru, piedzīvo lielāku uzbudinājumu un baudu.

Pētījumā piedalījās 45 sievietes, kuras plānoja veikt krūšu palielināšanu. Pirms operācijas sievietes tika aptaujātas, lai novērtētu viņu seksuālās dzīves kvalitāti. Šie paši jautājumi viņām tika uzdoti divus, četrus un 18 mēnešus pēc operācijas.

Kopumā 36 sievietes atzina, ka viņu seksuālā dzīve ir uzlabojusies un viņas gūst lielāku baudu nekā pirms operācijas.

Kā izskaidrot pētījuma rezultātus? Daži eksperti norāda, ka, palielinot krūšu izmēru, sievietes tādejādi gūst lielāku pārliecību par sevi.

"Es uzskatu, ka krūtis ir ļoti svarīga sievietes auguma daļa, tās nosaka, kā sieviete sevi uztver, kā viņa jūtas sabiedrībā, kādas drēbes tai piestāv un kā viņa izjūt savu seksualitāti," stāsta Deivids Reits, plastiskais ķirurgs. "Ļoti bieži pēc operācijas sievietes saka, ka jūtas daudz pārliecinātākas par sevi un ka tagad viņu ārējais ķermenis atbilst viņu iekšējām izjūtām," skaidro ķirurgs.

Eksperti uzskata, ka arī citi psiholoģiskie faktori varēja veicināt šādus pētījuma rezultātus.

"Kad mēs esam paveikuši kādu lielu darbu, tajā ieguldot daudz līdzekļu, pūļu un laika, mums rodas nepieciešamība attaisnot ieguldītos centienus," skaidro Tomija Anna - Robertsa, psiholoģijas profesore. "Mūsu labsajūta ir palielinājusies ne jau iegūtās lietas dēļ, bet gan ieguldīto pūļu dēļ," uzskata profesore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!