Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla dueļi otrdien iesākās ar divām aizraujošām spēlēm, kuras noslēdzās ar neizšķirtiem rezultātiem, bet pēc Londonas "Arsenal" un Minhenes "Bayern" mača diskusijas raisīja divas epizodes, kurās abām komandām netika piešķirti 11 metru soda sitieni.

Jau vēstīts, ka "Arenal" un "Bayern" komandu spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2.

Kad rezultāts bija 2:1 "Bayern" komandas labā, 67. minūtē pie Londonas komandas vārtiem bija redzama ļoti savdabīga situācija. "Arsenal" vārtsargs Davids Raja izspēlēja atsitienu no vārtiem, izdarot īsu piespēli aizsargam Gabrielam Magalesam, kurš bumbu paņēma rokās, vēlreiz nolika zemā un piespēlēja ar kāju atpakaļ vārtsargam. Izskatījās, ka aizsargs uzskatīja, ka viņš ievada bumbu spēlē.

"Bayern" spēlētāji nekavējoties devās pie galvenā tiesneša Glena Niberga, norādīja, ka bumba pēc vārtsarga piespēles jau bija spēlē un pieprasīja "pendeli" par spēli ar roku.

Gabriel (Arsenal) handles the ball in his own area
byu/Scarfaaace insoccer

"Tiesnesim šodien nepietika drosmes iedot mums pelnītu sodu mazliet trakā un neērtā situācijā," teica "Bayern" galvenais treneris Tomass Tuhels. "Tas, kas mūs patiesi sanikno, ir skaidrojums laukumā. Viņš atzina, ka redzēja šo situāciju, un teica maniem spēlētājiem, ka tā ir bērnišķīga kļūda, un viņš ceturtdaļfinālā šādu sodu nedos."

"Tas bija atsitiens no vārtiem, vārtsargs piespēlēja centra aizsargam, un viņš pieskārās bumbai ar roku, jo viņš domāja, ka tā vēl nebija spēlē. Bet tā bija spēlē. Tiesnesis atzina, ka tā bija spēlē, tāpēc bija jāfiksē spēle ar roku. Ļoti sarūgtinoši," turpināja Tuhels.

Tomēr arī uz otriem vārtiem netika piespriests 11 metru soda sitiens strīdīgā situācijā. Kad "Arsenal" jau bija izlīdzinājusi rezultātu 2:2, kompensācijas laikā Bukajo Saka ar bumbu devās soda laukumā, kur viņu ar izklupienu apturēja "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers. Izskatījās, ka Saka izstiepa kāju, lai panāktu kontaktu ar vārtsargu. "Tiesneši teica, ka to pārbaudīja un nolēma, ka tas nav sods," sacīja "Arsenal" treneris Mikels Arteta.

Tomēr televīzijas kanāla "TNT Sports" eksperts Rio Ferdinands, kurš ilgus gadus pārstāvēja Mančestras "United" un Anglijas izlasi, norādīja, ka tur bija pārkāpums.

"Kā šajā epizodē nefiksēja pārkāpumu?" jautāja Ferdinands. "Es nespēju noticēt, ka ar video atkārtojumu sistēmu un visu citu tur nefiksēja sodu. Vārtsargs "skrēja cauri" Sakam, tas ir sods. Nespēju noticēt. Neticībā staigāju apkārt ar rokām uz galvas."

Savukārt bijušais "Arsenal" centra aizsargs Metjū Apsons "BBC Radio 5" tiešraidē sacīja, ka viņaprāt tiesnešu lēmums bijis pareizs.

"Pirmais instinkts man bija, ka sods bija jāpiešķir, bet, paskatoties atkārtojumu, šķiet, ka Bukajo Saka veicināja kontaktu. Manuels Noiers centās izvairīties, un beigās Saka gandrīz viņam iespēra," sacīja Apsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!