Foto: F64
Latvijas futbola virslīgas Ziemas kausa spēlē ceturtdien Rīgas "Daugava" ar rezultātu 4:0 (1:0) apspēlēja "Jelgavas" komandu, vēsta turnīra mājaslapa internetā.

Spēles pirmās 30 minūtes aizritēja ar nospiedošu rīdzinieku pārākumu, jelgavniekiem faktiski nedodot iespējas uzbrukt. ''Daugava'' komanda pirmos vārtus guva pēc 11 metru soda sitiena, kad bumbu "Jelgavas" vārtos raidīja lietuvietis Mants Savens. Cīņas ritējums būtiski nemainījās, un 70.minūtē Savens vēlreiz bija precīzs no 11.metru soda sitienu atzīmes. Četras minūtes vēlāk vārtus rīdziniekiem guva Kristaps Grebis, bet gala rezultātu 82.minūtē panāca cits Lietuvas leģionārs Andriuss Urbšis.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā, kurā pirmdien tikās pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienības, "Ventspils" ar 3:0 pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavu", otrdien Latvijas virslīgas debitanti Ilūkstes NSS ar rezultātu 1:0 pārspēja "Jūrmalas" komandu, bet trešdien "Skonto" un "Liepājas metalurgs" komandas nospēlēja neizšķirti 2:2.

Virslīgas Ziemas kausā, kas tiek organizēts ar mērķi komandām veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai, dalību apstiprinājušas astoņas komandas, no kurām septiņas pārstāvēja Virslīgas čempionātu 2012.gada sezonā. Tās ir Daugavpils "Daugava", "Skonto", "Ventspils", "Liepājas metalurgs", "Jūrmala", "Jelgava" un Rīgas "Daugava", bet Ilūkstes NSS ir izcīnījusi tiesības 2013.gada sezonā startēt virslīgas čempionātā.

Komandas sadalītas divās grupās – A grupa spēlē Daugavpils "Daugava", "Ventspils", "Jūrmala" un Ilūkstes NSS, savukārt B grupā – "Liepājas metalurgs", "Skonto", Rīgas "Daugava" un "Jelgava". Katras grupas divas labākās komandas iekļūs Ziemas kausa pusfinālā, savukārt apakšgrupu 3. un 4.vietas īpašnieces aizvadīs vēl divas cīņas, rezultātā noskaidrojot precīzu visu komandu vietu sadalījumu. Katra komanda turnīrā aizvadīs 5 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!